Efectuarea de verificari si revizii tehnice periodice

Verificarea tehnica periodica a instalatiei de gaze se realizeaza la intervale de maxim 2 ani si reprezinta operatiunea obligatorie care intra in sarcina consumatorului final. Consta in verificarea conformitatii instalatiei vizual si cu aparate detectie gaz metan si depunerea unei documentatii specifice la operatorul de distributie.

Revizia tehnica periodica a instalatiei se realizeaza la intervale de maxim 10 ani sau in anumite conditii speciale (accidente, neutilizare instalatie, sesizari pierderi gaz etc) si reprezinta operatiunea obligatorie care intra in sarcina consumatorului final. Consta in verificarea conformitatii instalatiei (rezistenta si etanseitate),  proba la presiune cu aer comprimat, verificarea documentatiei existente, sigilarea contorului si depunerea unei documentatii specifice la operatorul de distributie.

Verificarea şi revizia instalaţiei de utilizare – răspunderea clientului.

Verificarea/Revizia instalaţiei de utilizare este obligatorie, fiind prestată pentru clienţii casnici şi noncasnici din categoriile B1, B2 şi Asociaţiile de Proprietari, după cum urmează:

  • verificare la interval de maxim 2 ani;
  • revizie la interval de maxim 10 ani;

Revizia este obligatorie şi în următoarele cazuri:

  • în urma neutilizării instalaţiei o perioadă mai mare de 6 luni;
  • după orice accident care poate afecta instalaţia de utilizare.

 

Doriţi mai multe informaţii?

Contactati-ne acum completand formularul de mai jos